Praktijkexamen

Eindelijk klaar voor het examen! Maar hoe ziet een praktijkexamen er uit?

Het examen in het kort:
Op het examen moet je laten zien wat je allemaal hebt geleerd tijdens je rijlessen. Alles wat je geoefend en geleerd hebt komt aan bod . Als je een foutje maakt, de motor een keer laat uitvallen of een keertje verkeerd rijdt, is dat niet zo erg als je maar gelijk tot een oplossing komt.
Helemaal foutloos auto rijden gaat niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en hoe je hiermee omgaat. De examinator kijkt of je veilig, verantwoordelijk en zelfstandig deel kan nemen aan het verkeer.

Als je het fijn vind dat je rijinstructeur tijdens het examen met je meerijd, dan wordt dat gedaan. Het examen duurt ongeveer 60 minuten en de rit zelf ongeveer 35 minuten. Het ziet er als volgt uit: Een kwartier hiervan is gereserveerd voor introductie met de examinator, daarna volgt buiten een ogentest, waarbij je een kenteken van een stilstaande auto moet oplezen (afstand 25 meter). Vervolgens zal de examinator bij of in de auto een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit laten voeren aan de examenauto (controlelampen, peilstok motorolie, accu etc.). Hierna start de rit.

Belangrijke punten!

-Je beheersing van de auto
-Kijkgedrag
-In en uitvoegen (snelweg)
-Zelfstandige route
-Bijzondere verrichtingen/manouvres
-Veiligheid
Gelijk na afloop van de rit word het resultaat bekend gemaakt in het cbr examenlokaal.

Omdat we vaak in de buurt van Breda, Bergen op Zoom en Roosendaal rijden krijgt de leerling de mogelijkheid om zelf te kiezen waar hij of zij examen wilt doen. Bij Rijschool E-L kan je in Roosendaal, Breda en Bergen op Zoom je praktijkexamen afleggen.
Call Now Button